+46 70 561 75 75 info@vofs.se

M/Y KATIECA

M/Y KATIECA

Fartyget tar oss snabbt och bekvämt ut i skärgården. Genom djupgående på 1 meter kan vi passera grunda områden på vår färd. Utrustning ombord är omfattande där säkerhet och kvalité är ledord. Vi har inrett fartyget med omsorg och har fått en bekväm stridsbåt. I salongen finns bekväm U-soffa samt fler sittmöjligheter som passar 8-12st gäster. På akterdäcket finns plats för 6-9 sittande matgäster alternativt 10-12st stående gäster för mingel. Akterdäcket täcks vid regn av kapell.

Katieca är byggd i Finland och har efter det byggts om på Dockstavarvet och kompletterats med ny utrustning. Genom ombyggnaden och ny maskin höjdes prestandan. Resultatet blev ett fartyg med goda sjö och fartresurser.

För att fartyget skall vara i bästa skick finns underhållsschema där äldre utrustning bytts ut för att möta morgondagens krav och teknik. Genom utbyte av äldre komponenter och förebyggande service uppnår vi en högre säkerhet för våra passagerare. År 2018 uppgraderar vi fartyget till 20st passagerare, det gav oss ett nytt certifikat enligt Transportstyrelsens nya direktiv EKAN. Till 2018 installerar också en ny Furuno radar med dagens teknik .

 

DATA

Mått: 17,80×4,40 djupgående 1m

Maskin: MTU V12 1500hk

Vattenjet: Rolls-Royce 550

Vikt: 22ton

Fart 35+

Byggnadsmaterial: Aluminium

Passagerarcertifikat för 20 passagerare