+46 70 561 75 75 info@vofs.se

Stora Skärgårdsturen – 8h

STORA SKÄRGÅRDSTUREN

Detta är något för dig som inte vill missa något! Här tar vi oss genom stora delar av Stockholms skärgård – en riktig heldag på sjön. Vi passerar flertalet grunda, trånga och mysiga passager och går i varierande fart under dagen. Vi gör ett längre lunchstopp på Sandhamn där lunch intas på någon utav Sandhamns restauranger. Efter lunch går vi vidare söderut i ytterskärgården, vi gör ett stopp på vackra Bullerö för att utforska ön. Sedan går vi vidare söderut för att spana efter säl. Det är ett riktigt äventyr och vi rekommenderar kläder efter väder så ni kan utforska öarna. Ombord har vi varmt och skönt under resan. Återresa sker förbi Saltsjöbaden och Skurusundet innan vi åter är i Stockholm.

VÄLKOMMEN OMBORD PÅ M/Y KATIECA

VEM?

Passar er som gillar båtlivet och som är nyfikna på vad Stockholms Skärgård har att erbjuda. 

 

MAT OCH DRYCK

Vi bjuder på morgonkaffe/te samt smörgås på förmiddagen. På eftermiddagen bjuder vi på fika. Alkoholhaltiga drycker finns att köpa ombord. Lunch är inte inkluderat.

 

 

 

EN HÄRLIG TUR

09:00  Avgång från Stockholm City, Strandvägen, Kajplats 20, pir 211. 

10:00 Vi passerar Vaxholm och Stegesund . Under den långsamma färden genom Vaxholm serverar vi morgonkaffe / te och smörgås ombord. Vi ökar sedan farten och tar oss österut genom mellanskärgården, vi går norr om Stavsudda innan vi går genom Möja ström innan vi styr söderut mot Sandhamn

12:00 Ankommer till Sandhamn ca kl 12 för ett längre lunchstopp, ca 1,5 timme. Lunch är inte inkluderat i resan men vi hjälper gärna till att boka bord på någon av Sandhamns restauranger.

13:30 Vi lämnar Sandhamn och går vidare söderut genom ytterskärgården

14:00 Vi stannar på vackra Bullerö. Ön är en del av ett större naturreservat med vackra omgivningar och ett rikt fågelliv. De finns också ett museum på ön som är tillägnat konstnären Bruno Liljefors att besöka.

15:00 Vi fortsätter ytterligare söderut genom Skärgården där vi har en god chans att se säl och havsörn. Vi passar på att ta en eftermiddagsfika ombord. Sedan återvänder vi mot Stockholm, passerar Saltsjöbaden och går genom Baggenstäket och Skurusundet.

17:00 Vi är åter på Strandvägen i Stockholm

NÄR

Vi erbjuder turen hela säsongen från April till November.

 

OMBORD M/Y KATIECEA

Ombord finns toalett och sittplatser för er alla. Det går bra att sitta inne, på akterdäck eller på flybridge. Vi rekommenderar att ni är som mest 12 ombord på denna tur. 

 

HITTA HIT

Vi avgår från Kajplats 21 på Strandvägen. Se karta.

Ankomst och avgång Vision of Sthlm